Hlavní obsah

Obama zahájil kampaň za své znovuzvolení

– Washington

Americký prezident Barack Obama v pondělí zahájil kampaň za znovuzvolení. Informoval o tom na své webové stránce. Zároveň vyzval své stoupence, aby se na kampani podíleli. Obama zveřejnil na svých stránkách video a rozeslal e-mail příznivcům. Krok se čekal, píše BBC.

Článek

"Tato kampaň právě začíná. Otevíráme kanceláře, vybalujeme krabice a zahajujeme rozhovory s příznivci, jako jste vy. Pomůže nám to vytvořit cestu k vítězství. Volby 2012 právě začínají a tohle je způsob, jak můžete dát najevo, že do toho jdete s námi," stojí na stránce Obamovy kampaně.

Vzkaz doprovází video, kde prezidentovi stoupenci vysvětlují, proč ho podporují. Samotný prezident v něm nevystupuje.

V současné době se podle stránky lidé na kampani mohou podílet například tak, že do speciálního formuláře na ní zadají svou e-mailovou adresu a poštovní směrovací číslo a zmáčknou tlačítko "jdu do toho". K podpoře kampaně se také mohou přihlásit na Facebooku.

Stránka také prezidentovy stoupence vyzývá k tomu, aby o začátku kampaně prostřednictvím Facebooku či další sociální sítě Twitter informovali své známé. Využití internetu a nových technologií hrálo velkou roli při Obamově prvním vítězství ve volbách do Bílého domu. Voliči také prostřednictvím webové stránky mohou začít na kampaň přispívat anebo se přihlásit jako dobrovolníci.

Příští prezidentské volby se ve Spojených státech uskuteční na začátku listopadu 2012. Z republikánů zatím nikdo záměr postavit se Obamovi oficiálně neoznámil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám