Hlavní obsah

Obama se znovu rozplakal, před štábem mu tekly slzy jako hrachy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Amerického prezidenta Baracka Obamu, o němž se říká, že nedává své city najevo a vždy si udržuje odstup, zjevně v posledních dnech rozkolísala podpora jeho osobě. Nejprve neuhlídal slzu během posledního předvolebního mítinku ve státě Iowa a pak se den po svém zvolení rozplakal jako dítě, když děkoval svému volebnímu štábu. Prezidentovi tekly po tváři „slzy jako hrachy“.

Obamovi před štábem tekly slzy jako hrachy

 
Článek

Obama hned po svém potvrzení úřadu o volební noci prohlásil, že jeho poradci a dobrovolníci, kteří mu pomáhali se znovuzvolením, jsou tím „nejlepším týmem v dějinách politiky“.

O den později se Obama setkal se svými spolupracovníky v ústředí kampaně v Chicagu nedaleko Michiganského jezera. „To, co jste udělali, znamená, že práce, kterou dělám, je důležitá. A na to jsem skutečně pyšný. Jsem na vás opravdu hrdý,“ prohlásil Obama zlomeným hlasem před aplaudujícím davem, zatímco si stíral z tváře proud slz.

„Není to tím, že připomínáte moji osobu, je to tím, že jste o tolik lepší, než jsem byl já. Jste chytřejší, lépe organizovaní a efektivnější,“ vysvětlil prezident, který v minulosti pomáhal jako dobrovolník ke zvolení Billa Clintona. Dodal, že tak schopní lidé, jakou jsou členové jeho týmu, mu dodávají sílu a naději v dobrou budoucnost.

Reklama

Související témata:

Související články

Obama se při závěrečném mítinku rozplakal

Předvolební spektákl ve Spojených státech vyvrcholil v pondělí posledními mítinky prezidentských kandidátů. Prezident Barack Obama naposledy apeloval na voliče...

Obama vyhrál a zůstává prezidentem

Demokrat Barack Obama vyhrál prezidentské volby v USA v těsném souboji s republikánským vyzyvatelem Mittem Romneym. Obama se tak po Billu Clintonovi za...

Výběr článků

Načítám