Hlavní obsah

Nůž údajně nalezený u Simpsona nebyl vražednou zbraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nůž údajně nalezený v bývalém domě někdejší hvězdy amerického fotbalu O. J. Simpsona nebyl v roce 1994 použit k vraždě jeho manželky a jejího přítele. Podle agentury Reuters to v noci na sobotu oznámila losangeleská policie s tím, že to vyloučila analýza nože. V roce 1995 porota v Los Angeles v mimořádně ostře sledovaném „procesu století“ Simpsona zprostila obvinění z dvojnásobné vraždy. Vražedná zbraň se tehdy nenašla, nenašel se ani viník.

Foto: Pool, Reuters

O. J. Simpson na fotografii z roku 2013

Článek

„Nevíme, zda je to mystifikace, ale podle analýzy DNA, kterou jsme provedli, neexistuje žádné spojení s vraždami,“ uvedla policie. Vedle genetického ověřování byly provedeny i další testy.

Nůž se údajně našel v roce 1998 při bourání někdejší Simpsonovy rezidence. Nález nože značky Buck se zatahovací čepelí se následně dostal k vysloužilému policistovi, který ho odevzdal policii. Bývalý policista řekl, že ho dostal od stavebního dělníka. [celá zpráva]

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Demoliční práce na bývalém domě O. J. Simpsona, kde měl být nůž nalezen. Snímek z roku 1998.

Pokud by se prokázalo, že nůž je skutečně vražednou zbraní a že patřil Simpsonovi, stejně by nemohl být znovu souzen. Porušovalo by to totiž princip, podle něhož nemůže být táž osoba vyšetřována a souzena pro stejný trestný čin dvakrát.

Simpson byl obviněn z vraždy své exmanželky Nicole Brownové a jejího přítele Ronalda Goldmana. Obhájci přesvědčili porotu, že případ v neprospěch obžalovaného zmanipulovala rasistická policie. Simpson nakonec kvůli jinému případu stejně skončil ve vězení, kde je dosud. V roce 2008 byl odsouzen za loupežné přepadení a únos, kterého se dopustil spolu s komplicem v jednom z hotelů v Las Vegas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám