Hlavní obsah

Nákladní loď pohřbila pod vodou malý člun plný lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda, při níž nákladní loď ve Filadelfii před dvěma lety najela na malý výletní člun, se bude příští týden projednávat u amerického federálního soudu. V souvislosti s tím zveřejnili právní zástupci rodičů dvou mladých Maďarů, kteří při nehodě zahynuli, nové záběry střetu obou lodí. Ve středu o tom informoval server NPR.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obří nákladní loď přejela malou výletní loďkuVideo: Reuters

 
Článek

V červenci 2010 najela na řece Delaware v pensylvánské Filadelfii velká nákladní loď tlačená remorkérem na obojživelné výletní plavidlo, které mělo poruchu. Ve vodě se rázem ocitlo více než třicet lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Obří kolos zatlačil malou loďku pod voduVideo: myfoxphilly.com

Nové záběry, které pocházejí z kamery na břehu ze strany Camdenu v New Jersey, ukazují, jak se mohutné plavidlo převalí přes miniaturní loďku plnou lidí. Dva lidé na záznamu před střetem skočí z paluby do řeky. Záběry jsou sestříhány z oficiálního videozáznamu úřadu pro bezpečnost v dopravě, který nehodu vyšetřoval.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři pomáhali cestujícím z obojživelného plavidla z vody.

Rodiče dvou zemřelých Maďarů, 16leté Dory Schwendtnerové a 20letého Szabolcse Prema, a příbuzní dalších lidí na palubě žalovali všechny společnosti, které se na provozu všech tří lodí podílely. Trestní oznámení putovalo k provozovateli remorkéru K-Sea Transportation of East Brunswick, Ride the Ducks, který provozuje výletní lodě, i městu Filadelfie, kterému patří nákladní loď.

Foto: Profimedia.cz

Obojživelné plavidlo společnosti Ride the Ducks vylovili ze dna řeky Delaware.

Zástupci příbuzných obětí a poškozených podle žaloby trvají na tom, že cestující dostali příkaz obléci si záchranné vesty až těsně před kolizí. Člun také podle nich neměl varovnou sirénu ani rádio. Plátěná střecha člunu navíc uvěznila dva cestující pod vodou.

Člun se přehřál

Už loni v listopadu byl k jednomu roku vězení odsouzen kapitán remorkéru Mathew Devlin za neúmyslné zabití. Podle žalobců ve chvíli střetu lodí telefonoval kvůli důležité události v rodině a na palubě remorkéru se přesunul tak, že neviděl na řeku.

Foto: Profimedia.cz

Potápěči pátrali po obětech nehody.

Jak uvádí 4400 stránek dlouhá zpráva úřadu pro bezpečnost, důvodem poruchy výletního člunu bylo přehřátí. Den, kdy k nehodě došlo, byl obzvlášť horký a někdo nechal zapnuté topení. Kapitán člunu páru vystupující z topného zařízení považoval za požár motoru a plavidlo zastavil uprostřed trasy ostatních lodí.

Reklama

Výběr článků

Načítám