Hlavní obsah

Muž v Pensylvánii věznil 12 dívek. Nejstarší dostal od rodičů a zplodil s ní dvě děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfie

Policie v americké Pensylvánii zatkla jednapadesátiletého muže, který ve svém domě věznil 12 nezletilých dívek včetně osmnáctileté dívky, s níž zplodil dvě děti. Policie v té souvislosti zatkla její rodiče, kteří dceru Lee Kaplanovi ”darovali“. První dítě mu porodila ve svých čtrnácti letech.

Foto: Lower Southampton Police Department, ČTK/AP

Lee Kaplan

Článek

Policie zalarmovala sousedka poté, co u Kaplanova doma uviděla dvě dívky, které vyhlížely neradostně.

„Nemohla jsem to pustit z hlavy. Viděla jsem je minulý týden, jak tam stojí na cestě. Vypadaly tak nešťastně a smutně. Už léta jsem manželovi říkala, že něco není v pořádku,“ vypověděla Jen Betzová stanici WPVI. Soused jí ovšem tvrdil, že žádné děti doma nemá.

Kaplan, který má v okrese Bucks severně od Filadelfie na své jméno registrovanou strojírenskou firmu, byl zatčen ve čtvrtek. Nejmladšímu dítěti, které věznil, je teprve půl roku. Rodiče “darované“ dívky Daniel a Savilla Stoltzfusovi bydlí zhruba 160 kilometrů daleko.

Za peníze se odvděčili dcerou

Policie Kaplana obvinila z ublížení na zdraví, ze styku s nezletilými, sexuálního napadení a ohrožování mravní výchovy. Stoltzfusovi si vyslechli obvinění z ohrožení dítěte, otec rodiny navíc čelí obvinění z nezákonného spiknutí a sexuálního napadení. Soud jim stanovil vysokou kauci milión dolarů, takže zřejmě zůstanou ve vazbě.

„Nemůžu tomu uvěřit. Myslel jsem si, že je to jeho dcera. Vypadala tak,“ řekl na adresu nejstarší zneužívané dívky nejmenovaný soused stanici KYW. Další potvrdil, že děti nechodily do školy a venku se vyskytovaly jen zřídka.

Úřady zatím podrobnosti o případu nesdělily. Z vyšetřovacího spisu plyne, že Stoltzfusovi dceru darovali za to, že jim Kaplan finančně vypomohl. Zda je takový dar nezákonný, si dokonce zjišťovali na internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám