Hlavní obsah

Muž skočil do tygřího výběhu, šelma ho málem roztrhala

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Tygr ussurijský vážně zranil muže, který mu v pátek ze zatím neznámého důvodu skočil do výběhu v zoologické zahradě v newyorské čtvrti Bronx. Před jistou smrtí ho zachránili bezpečnostní pracovníci zoo, kteří šelmu vystrašili hasicím přístrojem.

Muž skočil do tygřího výběhu, šelma ho málem roztrhalaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Pětadvacetiletý muž byl v kritickém stavu okamžitě převezen do místní nemocnice. Podle pracovníků zoo a hasičů ho tygr zhruba během deseti minut, kdy spolu byli o samotě, pokousal na rukou, nohou a na zádech. Zranění, která muž utrpěl na jedné noze, byla velmi vážná, zatím ale nebylo potvrzeno, zda o část nohy při incidentu přišel, nebo ne.

Podle prohlášení zoologické zahrady se muž v odpoledních hodinách vezl na místní jednokolejce a najednou vyskočil z vozíku a překonal bariéru tygřího výběhu. Na pomoc mu přispěchali bezpečnostní pracovníci zoo, kteří k odehnání tygra použili hasicí přístroj. Poté muži nařídili, aby se protáhl pod elektrickým plotem do bezpečí. Byli však připraveni použít smrtící sílu, kdyby to bylo nutné, uvedl na tiskové konferenci ředitel zoo Jim Breheny.

„Kdyby náš personál nereagoval rychle a zkušeně, výsledek by byl zcela jiný,“ přiznal ředitel.

Den skončil pro zoo dobře

Zoo incident prošetří, 11letý samec tygra ussurijského Bachuta, který váží 180 kilogramů, ale podle Brehenyho nebude utracen ani odveden do ústraní z venkovního výběhu. Šlo podle něj o nestandardní událost, ke které ovšem nedošlo vinou tygra, ale člověka, který se sám vystavil nebezpečí.

„Tygr v tomto případě neudělal nic špatně. Velmi rád bych zdůraznil, že to byla velmi zlá situace. Na druhou stranu ale den skončil pro naši zoo dobře, protože šelma i muž jsou stále naživu. Naši pracovníci odvedli ukázkovou práci a jsme velmi hrdí na to, jak to skončilo. Takže to byl navzdory incidentu opravdu dobrý den,“ dodal Breheny.

Ne vždy ovšem mají lidé při přímém setkání s tygrem v zoo takové štěstí, že by vyvázli živí. Letos v červenci tygři v kodaňské zoo 21letého muže, který jim vnikl do výběhu, roztrhali. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám