Hlavní obsah

Matka s kojencem přežila po pádu letadla pět dnů v džungli

Bogotá

Osmnáctiletou Kolumbijku s ročním synem našli v džungli na severovýchodě země pět dní po pádu malé Cessny 303, kterou letěla. Kolumbijské letectvo to označilo za zázrak, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Záchranář se zachráněnou matkou

Článek

Dvoumotorový stroj letící z Nuquí na pacifickém pobřeží do Quibda se v sobotu z neznámých příčin zřítil 50 km od cílové destinace v oblasti Alto Baudo.

Vrak byl objeven v pondělí. Záchranáři našli v kabině mrtvého pilota. Osmnáctiletá Maria Nelly Murillová se synem Yuderem Stewarem, což byli jediní cestující, ale v letadle nebyli. Dveře byly otevřené.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Čtrnáctičlenný tým záchranářů proto použil tlampače, kterými ženu vyzýval, aby se vrátila k vraku letadla. Tak se dvojici pět dnů po havárii podařilo najít. Oba přepravil vojenský vrtulník do nemocnice. Mladá žena se při havárii lehce zranila a popálila. Její dítě vyvázlo bez zranění.

„Je to zázrak. Je to velmi divoká oblast a šlo a katastrofální nehodu,“ uvedl plukovník kolumbijského letectva Hector Carrascal pro AFP. Překvapilo ho, že drsné podmínky v džungli vydrželo i dítě: „Jeho matka mu musela dát sílu přežít.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám