Hlavní obsah

Matce osmerčat někdo vyhrožuje smrtí, musela se přestěhovat

Novinky, Sky News
LOS ANGELES

Matka osmerčat Nadya Sulemanová se musela přestěhovat na neznámé místo. Žena na konci ledna porodila osmerčata a lidé jí po telefonu a v dopisech začali vyhrožovat smrtí. Třiatřicetiletá žena není vdaná, nepracuje a svět žádala o příspěvky na výchovu dětí. Má jich celkem 14.

Článek

"Věříme, že většina těch hrozeb není míněna vážně, ale jsou dost zákeřné, aby nás donutily přestěhovat se na bezpečné místo," řekl mluvčí Sulemanové Michael Furtney.

Lidé Sulemanovou kritizují za to, že si dobrovolně pořídila tolik dětí, a mnozí ji podezřívají, že to udělala kvůli vyšším sociálním dávkám. Lidé jí například posílají maily, v nichž tvrdí, že by vůbec neměla existovat, protože jen zneužívá systém. Objevily se i informace, že chtěla rozhovor stanici NBC prodat za dva milióny dolarů.

:. Jedno z osmerčat narozených 26. lednafoto: Reuters

Sulemanová nepracuje a dostává od státu 490 dolarů měsíčně v poukázkách na jídlo (asi 10 780 Kč.) a k tomu sociální dávky na děti.

Veřejně se proti ní postavila i její matka. "Má už šest překrásných dětí, tak proč tohle?" řekla v jednom z rozhovorů. Právě ona se nyní stará o zbylých šest Nadyiných dětí.

Osmerčata se narodila poté, co se Sulemanová nechala uměle oplodnit, lékaři jí na její vyžádání implantovali osm embryí.

Sulemanová je spolu se šesti děvčátky a dvěma chlapci stále v nemocnici. Děti se narodily o devět týdnů dříve císařským řezem. Všechny byly živé, musely ale do inkubátorů.

Reklama

Související témata:

Související články

Američanka porodila živá osmerčata

Šest děvčátek a dva chlapci se narodili v noci na úterý Američance v Los Angeles. Na svět se dostaly císařským řezem. Jde teprve o druhý případ, kdy se v USA...

Výběr článků

Načítám