Hlavní obsah

Lidé na Staten Islandu nacházejí mrtvé sousedy, nikdo nám nepomáhá, stěžují si

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staten Island, USA

Obyvatelé Staten Islandu jsou rozhořčeni. Bouře Sandy jim zničila domovy a přinesla velké ztráty na životech. Zatímco místní v okolí svých domů nacházejí mrtvé, jejich starosta se prý celé dny věnoval především událostem kolem newyorského maratonu. Na Staten Island pomoc prý nepřichází.

Včera jsem našel mrtvé sousedy, říká Richard FoxVideo: Novinky

 
Článek

V Great Kills, sousedství v jižní části Staten Islandu, byli obyvatelé ponecháni se svými zničenými loděmi a troskami přímo uprostřed jejich pozemků. „Měl jsem úplně novou loď na zahradě. Když přišla voda, loď se roztříštila o dům a ten nám tak úplně zaplavila voda. Od té doby všechno vysychá,“ říká místní obyvatel Richard Fox.

Foto: Reuters

V Great Kills, sousedství v jižní části Staten Islandu, byli obyvatelé ponecháni se svými zničenými loděmi a troskami přímo uprostřed jejich pozemků.

Mnohem horší objev ale Foxe čekal, když procházel okolí. Jen kousek od svého domu našel těla svých sousedů, kteří už se nestihli před přívalem vody nikam schovat. „Včera jsem tu našel dvě těla. Byli to dva starší obyvatelé, kteří žili v rezidenci kousek od nás. Jemu bylo 89 a jí 65. Nestihli se včas schovat.“

V New Yorku a jeho okolí zemřelo kvůli Sandy čtyřicet lidí, polovina z nich právě na Staten Islandu.

Oběti bouře jsou rozčíleny a tvrdí, že vláda je nechala úplně napospas následkům katastrofy.

Foto: ČTK/AP

V New Yorku a jeho okolí zemřelo kvůli Sandy čtyřicet lidí, polovina z nich právě na Staten Islandu.

„Nikdo sem nepřišel, prostě nikdo. Volali jsme pojišťovnu a tam nám řekli, že to potrvá pár dní, než se k nám někdo od nich dostane,“ rozhorluje se místní obyvatel John Matland. „Ani starosta, pro kterého jsem hlasoval, si neudělá čas, aby přijel na Staten Island a podíval se, co se tu děje. Místo toho celé dny řešil, co bude s plánovaným newyorským maratonem. Ale lidé tady bojují o přežití. Každý den tu nacházíme mrtvé lidi a tohle je přístup, jaký k nám mají.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám