Hlavní obsah

Lesní požáry na severu Kalifornie mají už šest obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lesní požáry, které už týden sužují sever Kalifornie, mají už šest obětí a sedm osob se pohřešuje. Plameny v této oblasti spálily už na 360 kilometrů čtverečních porostů a zničily přes 500 budov. V celé Kalifornii s lesními požáry bojuje už na 12 tisíc hasičů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lesní požáry v Kalifornii sežehly 360 kilometrů čtverečních porostůVideo: Reuters

 
Článek

Požár v oblasti města Redding na severu Kalifornie je nejhorším, které sužují západ Spojených států od státu Oregon přes Kalifornii, Nevadu až po Texas. V oblasti města Redding při něm zemřelo šest lidí, z toho dva hasiči a dvě děti.

Boj s ohnivým živlem ztěžují vysoké teploty a měnící se směr větru. Na severu Kalifornie se od minulého pondělí zatím podařilo uhasit jen asi pět procent požárů, na další plochy porostu se však oheň dál šíří. Velitel z kalifornského úřadu pro ochranu lesů Bret Gouvea byl v neděli optimistický, podle ně se oheň už nešíří tak rychle jako v předchozích dnech.

Podle kalifornských úřadů bylo evakuováno asi 50 tisíc lidí. Šestá oběť byl podle policie člověk, který se přes varování úřadů neevakuoval.

Požár nadále zuří také u Yosemitského národního parku ve střední části Kalifornie a v horách východně od Los Angeles nedaleko Palm Springs. V těchto oblastech shořelo podle agentury Reuters už nejméně 260 kilometrů čtverečních porostů. Yosemitský park zůstane kvůli ohni uzavřen ještě nejméně do pátku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám