Hlavní obsah

Lékař oplodňoval ženy vlastním spermatem bez jejich vědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indianapolis

Před soudem v americké Indianě stanul sedmasedmdesátiletý lékař, který na klinice pro asistovanou reprodukci v Indianapolis nejméně v padesáti případech pacientkám aplikoval své semeno namísto spermatu od dárce. Nejméně v osmi případech se po takovém ošetření narodilo dítě. Lékař Donald Cline se k činu přiznal, vinen se ale necítí, uvedl server IBT Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalý lékař čelí obvinění, že několik pacientek oplodnil vlastním spermatemVideo: WXIN Fox 59, AP

 
Článek

Na všechno se přišlo poté, co dvě z narozených dětí začaly pátrat po svém původu a nechaly si udělat vzorky DNA. Kromě jejich žaloby čelí nyní již penzionovaný lékař také obvinění z maření vyšetřování, kterého se podle prokuratury rovněž dopustil, když v dopise tvrdil, že se popisovaného jednání nedopustil.

„To, čeho se dopustil, je neetické, protože říkal pacientkám, že dělá nějakou věc, ale dělal jinou,“ cituje server Fox 59 ženu, která tvrdí, že byla počata z Clinova spermatu, ale nepřeje si být jmenována.

Konkrétně měl specialista na reprodukční endokrinologii ženám slibovat, že použije sperma studentů. Namísto toho používal vlastní semeno, a to až do roku 2009, kdy oslavil 70. narozeniny a odešel do důchodu. Na svou obranu Cline uvedl, že své sperma používal v dobré víře, že „pomáhá, ženám, které opravdu touží po dítěti“.

Chce poznat všechny „sourozence”

„Chci vědět o každém sourozenci, ale nevěřím, že se mi někdy naskytne ta možnost,“ řekla FOX 59 další „dcera“, která se představila jen křestním jménem Carrie.

V případě, že bude Cline shledán vinným, může si odsedět až osmnáct měsíců za maření vyšetřování, a nadto mu může být rovněž nařízeno, aby odškodnil poškozené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám