Hlavní obsah

Kongres během Trumpova projevu dojala vdova po padlém vojákovi

Washington

Projev amerického prezidenta Donalda Trumpa k zákonodárcům poslouchala v sále Kongresu USA jako host i vdova po americkém vojákovi Williamu Owensovi, který na konci ledna zahynul při operaci v Jemenu proti místní odnoži teroristické sítě Al-Káida.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Potlesk pro vdovu po padlém vojákoviVideo: Reuters

 
Článek

„Položil život za své přátele, svou zemi a naši svobodu. Nikdy na něj nezapomeneme," prohlásil Trump směrem k dojaté manželce padlého vojáka. Ta se neubránila slzám a Kongres odměnil její oběť a odvahu padlého vojáka vůbec nejdelším potleskem vestoje během celého Trumpova projevu. [celá zpráva]

„Ryan zemřel tak, jak žil, jako bojovník a hrdina. Ryan se teď dívá dolů, vy to víte, a je velmi šťastný, protože podle mého názoru právě pokořil rekord (v délce potlesku),“ řekl Trump.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Když Trump vzdával hold padlému vojákovi neubránila se jeho manželka slzám.

O lednové operaci, kterou kritici z armádních řad označují za nedostatečně připravenou, prezident hovořil jako o velmi úspěšné, neboť poskytla velké množství zpravodajských informací, které povedou k budoucím vítězstvím.

Americká média ovšem s odvoláním na armádní a politické zdroje uvedla, že je hodnota získaných informací sporná a voják i řada civilistů, kteří při akci zahynuli, mohli zemřít zcela zbytečně. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám