Hlavní obsah

Komedie utahující si z KLDR přece jen do kin půjde

– New York

Některá americká kina nakonec ve čtvrtek přece jen uvedou do kin snímek The Interview, který vyvolal diplomatické třenice mezi KLDR a Spojenými státy, ačkoli filmové studio Sony Pictures původně promítání v kinech kvůli bezpečnostním obavám zrušilo. Sony Pictures v úterý oznámilo, že komedii o severokorejském vůdci Kim Čong-unovi v „omezeném rozsahu” uvolní do kin.

Upoutávka na film The InterviewVideo: Falcon

 
Článek

"Nikdy jsme se uvedení The Interview nevzdali a jsme potěšeni, že náš film bude na Boží hod promítán v řadě kin," uvedl v prohlášení šéf filmového studia Michael Lynton. "Zároveň se soustředíme na to, abychom zajistili i další platformy a více kin, aby se tento film dostal k co nejširšímu publiku."

The Hollywood Reporter s odvoláním na své zdroje uvedl, že Sony Pictures snímek uvolní i ve službě video na vyžádání (Video on Demand), což jsou elektronické půjčovny či prodejny filmů. Prozatím ale není jasné, v rámci jaké platformy studio komedii nabídne.

Foto: Sony Pictures

Plakát ke komedii The Interview

Ještě než studio čtvrteční premiéru potvrdilo, oznámil americký řetězec kin Alamo Drafthouse, že k promítání filmu dostal od Sony Pictures povolení. Studio v uplynulých dnech opakovaně tvrdilo, že má zájem snímek k divákům dostat.

"Sony schválilo promítání The Interview na Boží hod (25. prosince)," napsal na Twitteru Tim League, který je zakladatelem sítě Alamo Drafthouse. Podle listu The Hollywood Reporter bude film promítat i kino Plaza Atlanta.

Zrušení premiéry vyvolalo kritiku

Studio Sony Pictures, které snímek zesměšňující vůdce KLDR Kim Čong-una vyrobilo, se stalo terčem rozsáhlého hackerského útoku. Washington z něho následně obvinil KLDR, která nařčení odmítla a v odvetě pohrozila útoky na Bílý dům, Pentagon a další americké cíle.

Hackeři, které podle amerických vyšetřovatelů vedla KLDR, ochromili stránky Sony Pictures, zpřístupnili veřejnosti tajné materiály firmy a pohrozili teroristickými útoky na kina, která snímek o Kimovi promítnou. Studio Sony Pictures pak z bezpečnostních obav zrušilo čtvrteční uvedení filmu do kin, což američtí představitelé kritizovali jako vítězství vyděračů.

Média především díky sporům a kontroverzím zařadila The Interview na seznam snímků, které je bezpodmínečně nutné v kinech zhlédnout. Komentátoři již nyní očekávají, že o film bude veliký zájem. S tím počítá mimo jiné i kino Plaza Atlanta, které bude komedii ve čtvrtek promítat ve dvou sálech hned několikrát.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám