Hlavní obsah

Kanibalské útoky vyvolává v USA droga dostupná jako sůl do koupele

Novinky,
Miami
Aktualizováno

Nová droga přezdívaná koupelnová sůl nebo Cloud Nine (sedmé nebe) stála o víkendu za dalšími dvěma kanibalskými útoky v USA, uvedl list Daily Mail. Terčem jednoho z nich se stali dokonce zasahující policisté. Zatím nejznámější je případ z Miami, kde útočník sežvýkal většinu obličeje bezdomovce.

Foto: Profimedia.cz

Njevíc případů s kopelovou solí řešili v Miami.

Článek

V sobotu 21letý bezdomovec Brandon De Leon hrozil na severu Miami sežráním dvěma policistům. Nakonec musel dostat podobný náhubek, jaký měl v hollywoodském filmu Mlčení jehňátek kanibal Hannibal Lecter.

Když skončil De Leon v policejním antonu, bil hlavou do plexiskla oddělujícího místo pro řidiče od místa pro zadržené. Křičel přitom: „Sním vás.“ Na policistu, který se pokusil ošetřit mu rány na hlavě, vycenil zuby a pokusil se ho kousnout do ruky. Cenil prý zuby jako zvíře.

V dalším případě zaútočil 43letý Carl Jacquneaux z Louisiany na Todda Credeura, který se zrovna lopotil na své předzahrádce. Zástupce policejního šéfa z města Scott Kert Thomas uvedl: „Během útoku podezřelý ukousl napadenému kus obličeje.“ Credeur se mu bránil sprejem proti hmyzu. Jacquneaux pak utekl a vnikl do domu jiného muže, kterého ohrožoval nožem a jemuž ukradl pistoli. Tam ho zadržela policie.

Policisté už byli varováni, aby si dávali pozor při kontrole bezdomovců, mezi nimiž se nová droga především šíří. Nebezpečná látka, která je v USA volně k dostání, je přitom v Austrálii a ve Velké Británii zakázána. Je silná a návyková. Působí na centrální nervový systém, způsobuje bušení srdce a nevolnost. Vyvolává také halucinace, paranoidní bludy a lidé pod jejím vlivem se chovají velmi podivně.

Drogy ze skupiny solí ke koupání

Jako koupelnová sůl se označují v USA drogy mefedron, známý jako mňau mňau, methylon a zejména MDPV, tedy metylendioxidpyrovaleron, což je právě Cloud 9.

Říká se jim koupelnová sůl, protože se ve speciálních obchodech, obdobě tzv. Amsterdam shopů, prodávají jako bolivijská koupelnová sůl. Na balení je uvedeno, že se nehodí ke konzumaci.

Všechny tyto látky vyvolávají podobné pocity jako mefedron, ale mnohdy silnější. Jde většinou o syntetické tzv. designové drogy, kdy se u zakázaných sloučeni provádějí drobné změny složení, aby se daly legálně prodávat, protože chemicky jde o novou látku. Dopředu však není jasné, jak se tato změna projeví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám