Hlavní obsah

Jeden mrtvý a 20 zraněných při střelbě v americkém Trentonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jeden člověk zemřel a dvacet dalších bylo zraněno při střelbě na kulturním festivalu v Trentonu ve státě New Jersey na východě USA. V neděli odpoledne středoevropského času to oznámila tamní policie. Incident se stal v noci na neděli místního času na akci, které byly přítomny tisíce lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle okresního prokurátora Angela Onofriho na dav zahájili palbu dva muži, jeden z útočníků ve věku 33 let byl zastřelen. Šestnáct lidí utrpělo střelná poranění, důvod zranění ostatních čtyř prokurátor neuvedl.

Na místě střelby vypukla panika, lidé se v hrůze snažili uniknout a někteří mohli být pošlapáni.

Důstojník trentonské policie Darren Tappley novinářům řekl, že řada lidí byla převezena do nemocnice, čtyři z nich jsou v kritickém stavu. „Bylo to tam velmi chaotické,” popsal situaci v Trentonu, městě s asi 80 tisíci obyvateli ležícím severovýchodně od Filadelfie.

O motivech střelby ani přeživším ze dvou útočníků policisté neposkytli novinářům žádné informace.

Podle serveru listu Trentonian se akce nazvané Art All Night, která trvá 24 hodin, účastní každoročně až 30 tisíc lidí. Letos organizátoři uspořádali její dvanáctý ročník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám