Hlavní obsah

Jacksonova matka žaluje promotéra synových koncertů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Matka zesnulé popové hvězdy Michaela Jacksona zažalovala promotéra série koncertů, které Jackson před svou smrtí v loňském roce plánoval v Londýně. Podle čtvrtečních agenturních zpráv se Katherine Jacksonové nelíbí, že pořadatelská agentura jejímu synovi nezajistila během zkoušek dostatečnou lékařskou péči.

Článek

Žaloba byla u soudu v Los Angeles podána též jménem Jacksonových tří dětí. Jacksonová tvrdí, že agentura AEG nezajistila synovi dostatečnou péči během náročných zkoušek před koncertní šňůrou a jednala nedbale, když nechala doktora Conrada Murraye, aby se jako jediný o zpěváka staral.

Murray čelí soudnímu obvinění z neúmyslného zabití Jacksona, když mu podal nadměrnou dávku sedativ a utišujících prostředků včetně anestetika propofol. Murray byl u Jacksona, když zpěvák umíral. Líčení s ním má pokračovat po Novém roce a lékař byl propuštěn na kauci 75 000 dolarů (1,4 miliónu korun).

Jackson zemřel loni v červnu krátce před svým návratem na pódium po letech, během nichž jeho hvězda pohasínala a on zabředl do dluhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám