Hlavní obsah

Hurikán Isaias dorazil k východnímu pobřeží USA. Vyvolat může bleskové povodně

– Washington

Bouře Isaias, která v pondělí v noci zesílila na hurikán prvního stupně, dorazila na východní pobřeží USA ve státě Severní Karolína. Informovalo o tom v noci americké Národní středisko pro hurikány (NHC).

Foto: Reuters

Hurikán Isaias dorazil na východní pobřeží USA

Článek

Isaias má sílu nejmírnějšího hurikánu na pětibodové škále. I tak ho doprovází nebezpečný vítr o rychlosti až 140 kilometrů za hodinu. Na pevninu se bouře dostala poblíž města Ocean Isle Beach na jihu Severní Karolíny necelou hodinu před půlnocí místního času. NHC varovalo před nebezpečím silných dešťů.

Pobřežní obchody a restaurace v Severní i Jižní Karolíně podle agentury AP předčasně zavřely a i ti nejodvážnější návštěvníci pláží večer písčité břehy opustili.

K Floridě se řítí hurikán Isaias

Amerika

Déšť může vyvolávat bleskové povodně ve východní části obou Karolín a ve středním Atlantiku a dokonce i na severovýchodě USA, varovalo NHC. V Severní Karolíně v příštích hodinách a na východě Virginie a na jihu Nové Anglie o něco později hrozí také tornáda.

V sobotu Isaias ještě jako hurikán zasáhl ostrovy v Karibském moři, následně slábl. V neděli se přiblížil pobřeží Floridy, kterou zasáhl silný vichr a lijáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám