Hlavní obsah

Dvojici v USA podezřívají z vraždy těhotné ženy kvůli touze po dítěti

Fargo

Partnerská dvojice v americkém státě Severní Dakota je podezřelá z vraždy 22leté ženy, jejíž tělo o víkendu objevili kajakáři v řece Red River. Savanna LaFontaineová-Greywindová byla v osmém měsíci těhotenství a policie má podezření, že dvojice, která žila ve stejném domě o patro výš, si chtěla vzít její dítě.

Foto: Fargo Police

Policie pátrala po zmizelé těhotné ženě osm dní.

Článek

Nastávající matka zmizela předminulý týden a osm dní po ní pátraly kromě policie i stovky dobrovolníků. Její tělo bylo objeveno v neděli. Bylo zabalené do igelitu a zatížené kusem dřeva, informoval list Minneapolis Star Tribune.

Policie zatkla 32letého Williama Hoehna a jeho o šest let starší partnerku Brooke Crewsovou, jejichž byt LeFontaineová-Greywindová v den svého zmizení navštívila. Policie u nich našla dvoudenního zdravého novorozence. Partneři to vysvětlili každý trochu jinak.

Foto: Anthony Souffle/Star Tribune, ČTK/AP

Zatčená Brooke Crewsová

Vyšetřovatelé předpokládají, že dítě je dcera oběti, ale definitivně to mají teprve potvrdit rozbory DNA.

Crewsová řekla, že za ní LeFontaineová-Greywindová přišla a chtěla po ní, aby u ní vyvolala porod. Dítě prý porodila a odešla. Za dva dny se ale vrátila a novorozeně jí předala. Přiznala ale, že stavu, v němž se LeFontaineová-Greywindová nacházela, využila ve svůj prospěch. Hoehn doplnil, že když přišel z práce domů, jeho přítelkyně utírala v koupelně krev, ukázala mu dítě a řekla, že je jejich. Hoehn přiznal, že se pak zbavoval ručníků, ale i bot.

Pitva prokázala, že LeFontaineová-Greywindová zemřela násilnou smrtí, avšak neuvádí se v ní, jak holčička přišla na svět.

Crewsové a Hoehnovi hrozí obvinění ze zabití či vraždy, z únosu a lhaní vyšetřovatelům.

Jak upozornil server BBC, policie při prvních třech návštěvách v bytě obviněných žádné stopy po trestném činu nenašla a dítě objevila až posléze.

Reklama

Výběr článků

Načítám