Hlavní obsah

Dvanáctiletou dívku těžce pobodaly její spolužačky milující horory

New York

Pobodanou dvanáctiletou dívku v sobotu objevil ležící u chodníku v americkém městě Waukesha ve státě Wisconsin náhodný cyklista. Skončila v nemocnici, její stav je vážný, ale stabilizovaný, uvedl v pondělí pro CNN místní velitel policie Russsell Jack. Pár hodin po útoku byly zadrženy dvě stejně staré dívky, Morgan Geyserová a Anissa Weierová, které obvinili z pokusu o vraždu. Podle policie se chtěly zalíbit jednomu z tvůrců internetových stránek s horory.

Článek

Obě dívky byly obviněny z úmyslného pokusu o vraždu prvního stupně. Souzeny budou jako dospělé. Kauce pro jejich propuštění byla stanovena na půl miliónu dolarů pro každou.

Všechny tři dívky chodily do stejné střední školy a přespaly v domě jedné z obviněných. Oběť pak dívky vylákaly do lesa, kde se ji pokusily zavraždit, což plánovaly podle policie už od února.

Plán vraždy

Vyšetřovatelé uvedli, že dívky oběti původně chtěly ve spánku zalepit ústa lepicí páskou a bodat ji do krku. Pak uvažovaly, že by ji zavraždily v koupelně, kde je odtok přímo na podlaze, takže by snáze uklidily stopy.

Nakonec se ale rozhodly, že ji zabijí v parku při hře na schovávanou.

Útok v parku

Jakmile opustily park, oběť šla před nimi a Geyserová zvedla svou bílou bundu a ukázala nůž zastrčený za opaskem. Weierová vypověděla, že se na Geyserovou v tu chvíli podívala „vytřeštěnýma očima“. Na otázku policistů, co to mělo znamenat, Weierová řekla: „Myslela jsem si, můj bože, skutečně se to děje.“

Pak ji začaly bodat. Přestože zasáhly některé důležité orgány, dívka přežila. Dvojice ji nechala v lese, odkud se pobodaná dívka plazila k cestě.

Cyklistovi, který ji našel, řekla: „Prosím, pomozte mi. Byla jsem pobodána.“ „Trpěla takovými bolestmi, že mohla odpovídat jen ano či ne,“ dodal Jack.

Jasné důkazy a hororová inspirace

Policista neuvedl, zda dívky měly na svých šatech krev, jen řekl: „Když jsme je vzali do vazby, důkazy byly skutečně jasné.“ Jedním z nich je velký kuchyňský nůž v kabelce, kterou Geyserová identifikovala jako matčinu.

K motivu Jack uvedl, že obě dívky byly přitahovány hororovými příběhy. Chtěly zapůsobit na osobu s přezdívkou Slenderman, kterou našly na stránce s hororovými příběhy Creepypasta Wiki. Kdo se chce dostat do sféry Slendermana, musí někoho zabít, uvedla jedna z dívek. Přezdívku Slenderman zřejmě používá jeden z tvůrců stránky.

„Obě podezřelé byly fascinovány fiktivními postavami,“ uvedl Jack a dodal, že je zajímaly internetové stránky zaměřené na smrt a horory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám