Hlavní obsah

Dva roky po masakru našli ve Virginii zdravotní záznamy střelce

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richmond

Dva roky po masakru, kdy třiadvacetiletý Jihokorejec Čo Sung-hu zabil na polytechnice v Blacksburgu v americkém státě Virginia 32 lidí, se našla dokumentace o jeho mentálním zdraví. Záznamy byly v domě bývalého pracovníka poradenského centra. Ve středu to podle agentury AP oznámil státní guvernér Tim Kaine.

Foto: Profimedia.cz

Střelec z Virginie, Jihokorejec Čo Sung-hu

Článek

Čo byl studentem školy a svůj čin avizoval na internetu. Ze dvou pistolí 16. dubna 2007 na půdě polytechniky vypálil během devíti minut přes sto sedmdesát kulek. Zabil 32 lidí a poté, co ho obklíčili policisté, spáchal sebevraždu. Jeho zdravotní dokumentace se ztratila ze školního poradenského centra, kam docházel.

Guvernér Kaine uvedl, že záznamy budou brzy zveřejněny. V rámci vyšetřování okolností masakru se našly doma u bývalého pracovníka centra. Tuto skutečnost už vyšetřuje policie. Vynášení dokumentace z center je nezákonná.

Letos v dubnu rodiny dvou obětí masakru zažalovaly stát, školu a poradenské centrum. Podle nich šlo zabíjení předejít, ale úřady přehlédly varovné signály, čímž se dopustily nedbalosti. Čo měl poradenské centrum navštívit s tím, že chce spáchat sebevraždu. Následná péče centra byla podle žalující strany nedostatečná.

Reklama

Výběr článků

Načítám