Hlavní obsah

Dívenka zemřela v Texasu na koronavirus, nakazila ji neočkovaná matka

Bacliff

V městečku Bacliff v texaském Galvestonu zemřela na nákazu koronavirem čtyřletá dívenka Kali. Smrt přišla extrémně rychle, během několika hodin od prvních příznaků. Navíc všechna trasování a zjišťování, kde se dívka mohla nakazit, dovedla zdravotníky k jediné osobě, a tou je matka dívenky, která patřila k hlasitým odpůrcům očkování, píše místní deník Galveston County Daily.

Foto: Kyle Green, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Nakazila jsem se a covid mi potvrdili v pondělí. Snažila jsem se držet od dětí dál, nechtěla jsem, aby onemocněly,“ uvedla Karra Harwoodová, matka holčičky. V úterý kolem druhé hodiny ráno si všimla, že má Kali horečku. Podala jí lék, aby teplotu srazila. V 7 hodin ráno však byla Kali mrtvá. „Zemřela ve spánku,“ řekla její matka.

Extrémně rychlý průběh onemocnění podtrhuje varování místních lékařů, aby se nákaza nepodceňovala. Navzdory tomu, že mají děti většinou rychlý a lehký průběh nákazy, v některých případech může být infekce těžká a může postupovat velmi rychle.

Britská moderátorka zemřela kvůli očkování AstraZenekou, potvrdila pitva

Evropa

Harwoodová tvrdí, že dívka netrpěla žádnými zdravotními problémy a nebyla jí diagnostikována snížená imunita. Faktem ale je, že holčička byla častěji nemocná než její sourozenci.

Virus se u dívenky potvrdil až po smrti, když se zjišťovala příčina jejího úmrtí. Okamžitě se začalo zjišťovat, kde se holčička mohla nakazit. Důkladné trasování přivedlo lékaře a hygieniky k jediné osobě, a tou je matka dívenky. Celá rodina byla totiž v karanténě právě kvůli jejímu onemocnění. Ona ani její partner nebyli očkovaní. „Patřila jsem k lidem, kteří byli odpůrci očkování, byla jsem proti vakcínám. Teď toho lituji,“ řekla místnímu deníku Galveston County Daily.

Doufám, že mám covid. Radši protilátky než vakcínu, řekl Brit a zemřel

Koronavirus

Kali je nejmladším obyvatelem okresu Galveston, který zemřel na virus. Ten si tam od března 2020 vyžádal 465 životů.

Reklama

Výběr článků

Načítám