Hlavní obsah

Čtyři studenti zemřeli v Seattlu při srážce autobusu s obojživelným autokarem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Čtyři zahraniční studenti zahynuli na výletě v americkém Seattlu, když do autobusu, jímž jeli, ze strany narazil obojživelný výletní autokar, uvedla televize ABC. Zraněno bylo 51 lidí, dvanáct jich je v kritickém stavu, uvedli podle BBC záchranáři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při srážce autobusu s autokarem zemřeli čtyři studentiVideo: Reuters

 
Článek

Škola North Seattle College potvrdila smrt čtyř svých studentů i stav zraněných.

„Několik studentů zůstává v kritickém stavu a další studenti a zaměstnanci školy utrpěli vážná zranění.“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vozidla se srazila na mostě Aurora ve čtvrtek kolem jedenácté dopoledne místního času (20:00 SELČ). Podle svědka dával řidič obojživelného autokaru znamení, že chce jet doleva. Vozidlo se pak zakymácelo a ztratilo levé přední kolo. Při srážce rozpáralo bok autobusu. Do nehody se připletla ještě dvě další auta – nákladní vůz a SUV.

Většina obětí je z výletního autobusu, kterým jelo 45 studentů a jejich doprovod za pamětihodnostmi Seattlu. Studentka Rujia Xie uvedla, že slyšela ránu ze zadní části autobusu, ucítila palivo a pak jí na obličej dopadlo roztříštěné sklo. S dalšími z autobusu vyskočila.

Foto: Jason Redmond, Reuters

Srážka autobusů v Seattlu

Brad Volm, který je v opačném směru, uvedl: „Všechno se stalo hrozně rychle. Vyskočil jsem z auta. Všude byla samá těla. Lidé leželi na ulici.“

Obojživelné autokary jsou odvozeny z šestikolových vojenských amfibií DUKW, zvaných duck (kachna), které využívala americká armáda za druhé světové války. V posledních letech jich v USA několik mělo vážné dopravní nehody s tragickými následky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám