Hlavní obsah

Při zásahu proti lupičům na Floridě zastřelili i rukojmího a civilistu

Miami

Dvojice mužů v americké Floridě přepadla ve čtvrtek klenotnictví a následně transportní vůz kurýrní společnosti UPS. Řidiče auta si vzala jako rukojmí. Při honičce a následné přestřelce zemřeli čtyři lidé, uvedla CNN. Podle informací FBI jsou mezi mrtvými oba podezřelí, původní řidič auta a jeden civilista. Jedna žena byla zraněna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyři mrtví na Floridě po honičce a přestřelce s policiíVideo: AP

 
Článek

První informaci o činu obdržela policie v 16:17 místního času (23:17 SEČ) z klenotnictví Regent, kde se spustil tichý alarm. O třicet sekund později se ozvala střelba, kterou si dvojice mužů poblíž Coral Gables City Hall v Miami na Floridě kryla ústupovou cestu, přepadla vůz UPS a řidiče držela jako rukojmí. Jedna kulka zasáhla budovu, čímž spustila režim jejího uzamčení.

Útočník na základně Pearl Harbor zběsile střílel, pak se zabil

Amerika

Dvojice s rukojmím začala autem okamžitě ujíždět. Podle svědků pronásledoval vůz UPS nejméně tucet policejních aut. Zloději daleko nedojeli, po 800 metrech nabourali.

Policisté využili situace, obklíčili vůz a namířili na něj zbraně. Na konci honičky už stály za autem čtyři desítky policejních a pohotovostních vozidel.

Pachatelé se ale nevzdali. Ze záběru helikoptéry televizní stanice WSVN byl vidět záblesk hlavně zbraně. V transportním voze se poté objevil i kouř. Policisté zareagovali a spustili palbu, při které oba zločince zastřelili. Zemřel také rukojmí a jeden civilista.

Velící agent FBI George Piro řekl, že zatím není jasné, jestli střelbu spustili jako první policisté, nebo zločinci. „Stejně tak nevíme, jestli rukojmího a poblíž stojícího civilistu zasáhla kulka policistů, nebo podezřelých,“ dodal s tím, že jeho úřad nyní zahájí vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám