Hlavní obsah

Coloradská univerzita nabízí pomocnou ruku lidem, které uráží svoboda projevu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Státní univerzita v americkém Coloradu nabízí pomocnou ruku lidem, kterých se dotkne svoboda projevu během diskuse, přednášky nebo jiné akce na akademické půdě. Do kampusu umístila ceduli s kontakty na 17 univerzitních institucí, na něž je možné se obracet.

Ilustrační foto.

Článek

„Pokud jste (nebo někdo, koho znáte) dotčeni událostí, na níž dochází ke svobodnému projevu, tady jsou nějaké zdroje,“ hlásá cedule, jejíž snímek se začal šířit po sociálních sítích a povšimla si ho už i světová média.

Mezi sedmnácti institucemi, které jsou na ceduli zmíněny, jsou v českém prostředí exoticky vyznívající úřady a úřadovny typu poradenství pro multikulturní hlášení o podjatosti, viceprezident pro znamenitou inkluzi nebo středisko pro výzkum hrdosti.

Zkoušeli to nacisté i komunisté, reagoval papež na dokument EU, který chtěl zakázat slovo Vánoce

Evropa

Úřadovny pro menšiny (rozdělené podle barev a koutů světa) nebo střediska pro rovné příležitosti už asi nepřekvapí ani Čecha.

Trnem v oku jsou ovšem pro neziskovou organizaci Turning Point USA, která má vazby na konzervativní Tea Party a bojuje za zachování svobody projevu na amerických středních a vysokých školách.

Organizace Turning Point USA na případ upozornila jako jedna z prvních. Fotku cedule sdílela na Instagramu, čímž na internetu zažehla diskusi. Samotná univerzita se k věci zatím nevyjádřila.

Reklama

Výběr článků

Načítám