Hlavní obsah

Clintonová vyinkasuje za hodinový proslov čtyři milióny

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Bývalá první dáma, senátorka a šéfka diplomacie USA Hillary Clintonová po svém odchodu z vlády ve středu nastupuje dráhu placeného řečníka. V texaském Dallasu na setkání asociace majitelů domů a developerů pronese za zavřenými dveřmi proslov, za který podle serveru Politico dostane 200 000 dolarů (bez mála čtyři milióny korun).

Foto: Zoubeir Souissi , Reuters

Bývalá ministryně zahraničí USA Hillary Clintonová

Článek

Clintonová má před 350 účastníky setkání mluvit zhruba hodinu. Po projevu má následovat moderovaná diskuse.

Podle stanice CNN by mohla Clintonová za vystoupení chtít ještě víc než její manžel, bývalý prezident Bill Clinton. Ten si od odchodu z Bílého domu v roce 2001 vydělal proslovy nejméně 89 miliónů dolarů (zhruba 1,8 miliardy korun).

Shodou okolností má jinde v Dallasu jen pár hodin před Clintonovou vystoupit někdejší floridský guvernér a mladší bratr exprezidenta George W. Bushe Jeb Bush. O republikánovi Bushovi i demokratce Clintonové se hovoří jako o možných uchazečích o prezidentský post ve volbách v roce 2016.

V Dallasu oba řečníci zůstanou do čtvrtka, kdy se v Dallasu otvírá prezidentské středisko George W. Bushe s muzeem, knihovnou a výzkumným institutem. Slavnostního otevření se zúčastní všichni žijící prezidenti USA - Barack Obama, samotný Bush, jeho otec George H. W. Bush, Jimmy Carter a Bill Clinton. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám