Hlavní obsah

Členy mexické kapely povraždili a hodili do studny

– Mexiko • Aktualizováno

Policie v mexickém státě Nuevo León našla v pondělí ve studni u jednoho z domů ve městě Mina na severu země nejméně 12 mrtvých těl. Některá z nich už příbuzní identifikovali jako členy souboru Kombo Kolombia, kteří byli pohřešováni od pátečního vystoupení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie prohledává okolí místa činu u mexické MinyVideo: Reuters

 
Článek

Mluvčí policie státu Nuevo León Jorge Domene prohlásil, že tři z obětí měly na sobě tričko se jménem kapely. "Hledání bude pokračovat, abychom zjistili, kolik těl tam ještě může být ukryto," řekl Domene.

Nejdříve objevili osm těl, pak další čtyři. Uneseno bylo dvacet lidí, dvanáct muzikantů a osm jejich pomocníků. Zmizení nahlásili jejich příbuzní, když se jim nedovolali.

Jednomu se podařilo utéci. Byl zbit, ale je ve stabilizovaném stavu. Policii vypověděl, že na ranč, kde skupina hrající kolumbijský lidový styl vallenato vystupovala, vtrhlo nejméně deset ozbrojených mužů, zavázali členům kapely oči a odvezli je pryč. Pak slyšel výstřely.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kombo Kolombia na snímku z roku 2011

Jak se mu podařilo uniknout, policie nezveřejnila. Ze studny, ke které policisty přivedl, do pondělního odpoledne mexického času vytáhli 12 těl.

Foto: Reuters

Vozidlo koronera poblíž místa nálezu mrtvých hudebníků za městem Mina ve státě Nuevo León.

V Mexiku bylo v nedávné minulosti zavražděno několik hudebníků. Většinou však šlo o představitele stylu narcocorridos, kteří opěvují drogové gangstery. Kapela Kombo Kolombia s tímto žánrem neměla nic společného. I tak ale policie předpokládá, že jejich smrt měla něco společného s narkomafiemi, které v oblasti řádí.

Policie nyní vyslýchá další účastníky večírku, na kterém skupina vystupovala, aby zjistila možný motiv zločinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám