Hlavní obsah

Charlottesvillem zmítají rasové nepokoje, muž najel s autem do davu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charlottesville
Aktualizováno

Městem Charlottesville v americké Virginii zmítají potyčky bělošských extremistů s odpůrci. Tři lidé přišli o život. Guvernér Terry McAuliffe vyhlásil výjimečný stav, potyčky ale pokračují. Úmrtí a zranění několika lidem přivodilo auto, které najelo do davu. Násilnosti odsoudil prezident Donald Trump.

Do davu lidí v Charlottesville najelo auto

 
Článek

Násilné potyčky začaly po pátečním shromáždění extremistů v areálu univerzity. Účastníci protestující proti odstranění jezdecké sochy velitele konfederačních vojsk generála Roberta E. Lee nesli zapálené pochodně a provolávali rasistická hesla o bílé Americe.

Policie zatkla několik lidí a guvernér McAuliffe vyhlásil výjimečný stav a další shromáždění extremistů zakázal. Potyčky ale pokračovaly.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Bělošští radikálové

Do davu lidí z tábora protestujících, kteří se podle AP chovali poklidně, pak v sobotu najelo auto a později narazilo do dalšího. Jedna žena přišla o život a 19 dalších bylo zraněno. Policie dvacetiletého řidiče zatkla a obvinila z vraždy.

Násilnosti odsoudil prezident Trump, když na Twitteru napsal, že do USA nepatří a vyzval k jednotě.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Střety bělošských extremistů s odpůrci v Charlottesvillu

Reklama

Výběr článků

Načítám