Hlavní obsah

Byla to vražda, rozhodla porota v Ohiu o střelbě policisty na černocha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policista Adam Coy z Columbusu v americkém Ohiu byl obviněn z vraždy neozbrojeného černocha. Rozhodla o tom velká porota na základě vyšetřování ohijské generální prokuratury.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Coy byl společně s kolegou loni 22. prosince povolán k domu na severozápadě Columbusu kvůli rušení nočního klidu. Podle stížnosti někdo delší dobu neustále startoval a vypínal motor automobilu.

Policista, který v Kenoshi sedmkrát střelil do zad černocha Blakea, nebude souzen

Amerika

Na záznamu události, který pochází z policistovy kamery, je vidět, jak Andre Hill vychází z garáže a v levé ruce drží mobilní telefon, zatímco jeho pravá ruka není vidět. Video je beze zvuku, a není tak jasné, zda zasahující policista něco přikazoval. Několik vteřin poté, co muž vyšel z garáže, začal Coy střílet.

V USA propustili policistu, jenž zastřelil neozbrojeného černocha

Amerika

Podle agentury AP následně policisté odmítli postřelenému muži poskytnout první pomoc. Hill na místě zemřel. Posléze se ukázalo, že nebyl ozbrojený. Coy byl týden po incidentu propuštěn ze služby, u policie sloužil 19 let.

Rodina zastřeleného obvinění přivítala. „Je důležité začít hnát tyto policisty k zodpovědnosti pro jejich špatná rozhodnutí a špatné činy,“ uvedl právní zástupce příbuzných oběti Michael Wright.

Chováš se jako dítě! Já jsem dítě, odvětila 9letá dívka v USA policistovi. Schytala pepřový sprej do očí

Amerika

Smrt Andreho Hilla byla další v řadě incidentů, při kterých v USA bělošští policisté zabili černochy. Květnová smrt George Floyda v Minneapolisu vyvolala protesty po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám