Hlavní obsah

Byl milý a děti ho zbožňovaly, popisují věznitele žen v Clevelandu lidé

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Sousedé a rodina trojice bratrů Castrových v Clevelandu se vzpamatovávají z šoku. V pondělí v domě Ariela Castra na Seymour Avenue policie objevila tři ženy unesené nezávisle na sobě před deseti lety. Jedné z nich se podařilo zalarmovat kolemjdoucího souseda, který jí pomohl na svobodu a přivolat policii, když byl majitel domu pryč. Okolí Ariela Castra popisuje jako milého chlapíka, který měl rád děti.

Foto: Cleveland Police Dept, Reuters

Ariel Castro, v jehož domě byly objeveny tři unesené ženy.

Článek

„Pokud by nějaké dítě nemělo otce, obracelo by se na něho. Vypadá to, že nosil dokonalou masku,“ popsal hlavního podezřelého Juan Perez. Castro prý po ulici často místní děti vozil ve své čtyřkolce a ony ho za to zbožňovaly.

„Vozil i moje neteře. To mě teď odrovnalo. Vždycky ho považovali za skvělého člověka. Byl vždycky přátelský, nikdy se s nikým nehádal,“ potvrdil stanici ABC Hector Lugo, který bydlí v ulici opodál.

Foto: ČTK/AP

FBI u domu Ariela Castra

Také soused Charles Ramsey, který pomohl unesené Amandě Berryové v pondělí na svobodu, když vykopl spodní část dveří u Castra, stále nemůže uvěřit, co se v jeho blízkosti tolik roků dělo. Řekl, že s Castrem občas grilovali a popíjeli, ale nikdy mu na něm nepřišlo nic podezřelého.

S holčičkou se procházel v parku

U Castrova strýce Julia, který má obchod nedaleko domu, kde byly tři ženy vězněny, dokonce na zdi několik let visely podobizny unesených dívek. V pondělí mu kdosi řekl, že je v ulici poprask a že našli unesenou Ginu DeJesusovou. „Běžel jsem tam, šťastný, než jsem zjistil, že ty ženy odvádějí z domu mého synovce,“ popsal. S Arielem prý před lety přerušil kontakt, ale popsal ho jako spokojeného muže, který hrál na basu v místní kapele.

Proč by bílá holka utíkala k černochovi, divil se muž, který objevil unesenou Berryovou

Další z příbuzných, Juana Aliceaová, tvrdí, že Castro si ale chránil svoje soukromí. „Nikdy k sobě nikoho nezval. S lidmi se bavil maximálně u vchodu, pokud vím,“ řekla.

Podle Hectora Luga ovšem Castro mluvil o své přítelkyni. On ji však nikdy neviděl. Asi před měsícem se podle Luga Castro procházel v místním parku s holčičkou, která mu byla podobná. Tvrdil, že je to dítě jeho přítelkyně. Mohlo se jednat o holčičku unesené Amandy Berryové, která se objevila na agenturní fotografii z clevelandské nemocnice. Castro podle listu Los Angeles Times na svém facebookovém profilu uvedl, že má pět vnoučat.

Foto: ČTK/AP

Podezřelí bratři Onil, Ariel a Pedro Castrovi (zleva do prava)

Lugo se domnívá, že možnou příčinou toho, že Castro začal žít dvojí život, byl odchod jeho ženy před asi deseti lety, tedy zhruba v době, kdy byly dívky uneseny. „Možná, že se změnil po rozvodu,“ poznamenal Lugo.

Dvaapadesátiletý Ariel Castro zůstává ve vazbě, stejně jako jeho o dva roky mladší bratr Onil a o dva roky starší Pedro, o nichž se policie domnívá, že Arielovi pomáhali. Jejich strýc Julio poznamenal, že Pedro kolem jeho obchodu před pár týdny projížděl, ale nezastavil se.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám