Hlavní obsah

Bouře bičují Louisianu, vyhlásili tam pohotovost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Guvernér amerického státu Louisiana John Bel Edwards vyhlásil v neděli pohotovost kvůli „extrémně nebezpečnému počasí” poté, co v jižní části státu bouře nebo tornádo zničilo obytný přívěs, kde zemřeli dva lidé. Oblast ohrožují silné bouře, vichřice a tornáda a guvernér obyvatele varoval, že v noci se může situace zhoršit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bouře bičují Louisianu, vyhlásili tam pohotovost Video: Reuters

 
Článek

Vysoce nebezpečná je podle guvernéra situace na severu a ve střední části státu, kde hrozí krupobití, záplavy, silné vichry a možná i tornáda. Mírnější, ale rostoucí nebezpečí hrozí jižní části státu.

Foto: Lucius Fontenot, ČTK/AP

Pozůstatky přívěsu, kde během bouře přišla o život žena se svou tříletou dcerou.

V neděli ráno zemřely v Breaux Bridge, asi 80 kilometrů západně od Baton Rouge, matka a její tříletá dcera v převráceném obytném přívěsu. Místní činitelé agentuře AP řekli, že šlo zřejmě o tornádo, podle guvernéra zavinil neštěstí silný vichr.

Meteorologové upozorňují na nebezpečí silných tornád a vichrů i ve východním Texasu. Během neděle výstrahy zesilovali a Národní meteorologická služba označila situaci za „zvláště nebezpečnou”. Bouřkový systém se valí Texasem na východ směrem k deltě Mississippi, prochází rovněž Arkansasem a měl by zasáhnout i stát Mississippi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám