Hlavní obsah

Boeingu vybuchl devět kilometrů nad oceánem motor

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Australská letecká společnost Qantas řeší další technickou nehodu na jednom ze svých letadel. V úterý ráno vybuchl jejímu Boeingu 747 na cestě ze San Franciska do Sydney motor a stroj se musel vrátit. Cestujícím se nic nestalo, uvedla agentura AP.

Boeingu vybuchl devět kilometrů nad oceánem motorVideo: Reuters/Stream.cz

 
Článek

Stroj se asi 45 minut po startu nacházel ve výšce přes devět kilometrů nad oceánem, když jeden z motorů selhal, přičemž došlo k proražení jeho vnějšího krytu. Podle expertů šlo o nehodu, která se stává jen vzácně.

„Slyšel jsem ránu a vtom se letadlo naklonilo doleva. Potom kapitán oznámil, že vybuchl jeden z motorů. Nejprve se dostavily nepříjemné vibrace a pak se letadlo začalo trochu třást,“ popsal událost cestující Nolan Goldstein.

Letadlo se vrátilo na sanfranciské letiště. Nikomu se nic nestalo. Podle mluvčího Qantas Simona Rushtona bylo nutné motor vyměnit.

Australské aerolinie v posledních dvou letech řešily několik potíží se svými letadly. Nejvážnější byl výbuch kyslíkové bomby a proražení díry v trupu stroje, který musel v červenci 2008 nouzově přistát na Filipínách.

Reklama

Související články

Letadlu se během cesty otevřely dveře

Dopravní letadlo australské letecké společnosti Qantas směřující z Adelaide do Melbourne se muselo v pondělí po zhruba půlhodině letu vrátit z bezpečnostních...

Výběr článků

Načítám