Hlavní obsah

Boeing na Floridě sjel z dráhy a skončil v řece

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dopravní letoun Boeing 737 sjel na vojenském letišti poblíž amerického města Jacksonville na Floridě z přistávací dráhy a skončil v blízké řece. Všech 136 pasažérů i se sedmičlennou posádkou je naživu, nicméně 21 lidí utrpělo zranění, uvedla policie. Boeing na vojenskou základnu z Jacksonvillu přiletěl z americké základny Guantánamo na Kubě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Boeing 737 na Floridě sjel z dráhy do řeky Video: Reuters

 
Článek

Policie zveřejnila fotografie letadla uvízlého v mělké vodě řeky St. Johns. Letoun podle agentury Reuters přistával za bouřky v pátek večer místního času a na konci dráhy sjel do řeky.

"Letadlo se nepotopilo a všichni jsou naživu," oznámil na Twitteru úřad jacksonvilleského policejního velitele.

Prezident Donald Trump telefonicky nabídl pomoc starostovi města Lennymu Currymu.

Jednou z cestujících byla advokátka Cheryl Bormannová, která televizi CNN sdělila, že letadlo mělo na odletu čtyřhodinové zpoždění. Přistávalo podle ní za hromobití a blesků a bylo to "opravdu tvrdé". "Letadlo doslova narazilo do země a nadskočilo. Bylo jasné, že ho pilot neměl plně pod kontrolou, pak nadskočilo znovu," řekla. Svou zkušenost označila za "děsivou".

Když se stroj naklonil a sjel z dráhy, narazila Bormannová hlavou do sedadla před sebou. "Byli jsme ve vodě a nedokázali říci, kde jsme, zda je to řeka nebo oceán," sdělila. Když se dostala z letadla, bylo cítit, že pohonné hmoty unikají do vody.

Foto: Social Media, Reuters

Boeing 737 po sjetí z dráhy skončil v řece.

Většina cestujících má podle ní vazby na armádu. Lidé si navzájem pomáhali dostat se ze sedadel a vystoupit ven na křídlo, kde jim pak pomohli do člunu.

Policejní velitel řekl, že do nemocnic bylo odvezeno 21 lidí s lehkými zraněními a další lidé byli ošetřeni na místě.

Letadlo patří společnosti Miami Air International, která zatím havárii nekomentovala. Mluvčí firmy Boeing řekl, že podnik o incidentu ví a snaží se získat více informací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám