Hlavní obsah

Boeing 737 MAX 8 musel nouzově přistát v americkém Orlandu

Aktualizováno

Boeing 737 MAX 8 americké letecké společnosti Southwest Airlines musel v úterý kvůli problému s motory nouzově přistát na mezinárodním letišti v Orlandu na Floridě. Stalo se tak 19 minut poté, co se dostal do vzduchu, napsal server týdeníku Focus. Letoun bez pasažérů původně směřoval na letiště Victorville v Kalifornii, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Boeing 737 MAX 8 nouzově přistál v OrlanduVideo: AP

 
Článek

„Letadlo se obrátilo a přistálo bezpečně v Orlandu,“ informovala agentura ministerstva dopravy Spojených států amerických FAA. První informace hovoří o problémech s motory. Podrobnosti zatím letecká společnost nesdělila. Server Focus připomíná, že s těmito problémy se havarované boeingy v Etiopii a Indonésii nepotýkaly.

Na palubě nebyl žádný pasažér, aerolinky chtěly stroj jen přemístit na jiné letiště. Třebaže FAA lety boeingů této řady zakázala, cesty z jednoho letiště na jiné, kde má být letadlo odstaveno, jsou povolené.

Po nehodě letounu tohoto typu v Etiopii, při níž 10. března zemřelo všech 157 lidí na palubě, nesmí letouny Boeing 737 MAX 8 a MAX 9 létat ve Spojených státech a v desítkách dalších zemí. Stejný model letadla společnosti Lion Air se loni na konci října zřítil do Jávského moře. Obě havárie měly podobný průběh.

Společnost Boeing „o incidentu ví a poskytuje svému zákazníkovi (technickou) podporu“, řekl její mluvčí. Letecká společnost Southwest Airlines se zatím k věci nevyjádřila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám