Hlavní obsah

Biden dostal třetí dávku vakcíny od Pfizeru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Joe Biden v pondělí dostal třetí dávku vakcíny proti covidu-19. Američtí regulátoři doporučili posílit imunitu třetí dávkou lidem starším 65 let a těm, kdo pracují v rizikovém prostředí nebo mají další zdravotní problémy. Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Ned Price mezitím oznámil, že je pozitivní na koronavirus.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Prezident Joe Biden dostává třetí dávku vakcíny proti koronaviru.

Článek

Osmasedmdesátiletý Biden dostal první dávku loni 21. prosince a druhou o tři týdny později, stejně jako jeho manželka Jill. Minulý týden v pátek prezident vyzval Američany, kteří mají na přeočkování právo, aby toho využili a nechali si dát třetí dávku vakcíny od firem Pfizer/BioNTech.

"Nejdůležitější věcí, kterou musíme udělat, je nechat očkovat více lidí," prohlásil šéf Bílého domu, než mu zdravotníci aplikovali třetí dávku. Dodal, že po prvních dvou neměl žádné vedlejší účinky. První dáma podle něj rovněž obdrží posilovací dávku očkovacího preparátu, v pondělí ovšem byla v práci, vyučuje na Northern Virginia Community College, uvedla agentura AP.

Polovina amerických států se bouří proti Bidenovi. Odmítají povinné očkování

Amerika

Přeočkování touto vakcínou schválil pro vybrané skupiny minulou středu americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

Nakažený mluvčí diplomacie

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Ned Price mezitím oznámil, že u něj v pondělí test prokázal koronavirus a že bude příštích deset dní v karanténě. Otestovat se nechal poté, co se u něj ráno projevily relativně mírné příznaky onemocnění covid-19. Price, který je proti covidu-19 podle agentury AP očkovaný, se minulý týden zúčastnil společně s šéfem americké diplomacie Antonym Blinkenem Valného shromáždění OSN.

V New Yorku se Price s Blinkenem zúčastnil řady akcí, včetně setkání s ministry zahraničí a vysokými úředníky z více než 60 zemí. U Blinkena dnes testy naopak koronavirus neprokázaly, stejně jako u dalších členů početné americké delegace.

Biden kritizoval nenaočkované Američany

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám