Hlavní obsah

Autor protiislámského filmu skončil ve vězení

Novinky, rei
Los Angeles

Autor filmu o proroku Mohamedovi, který v létě po částečném zveřejnění na serveru YouTube vyvolal násilné bouře v arabském světě, jde do vězení. Soud v USA ho poslal na rok za mříže kvůli tomu, že porušil podmínky svého propuštění.

Foto: Bret Hartman/Files, Reuters

Policisté vedou obviněného Egypťana Nakoulu

Článek

Nakoula Baseley Nakoula u soudu v Kalifornii přiznal porušení hned čtyř podmínek svého dřívějšího propuštění. Egypťan, který se usadil ve Spojených státech, byl původně v roce 2010 odsouzen za podvod.

Porušení podmínky podle úřadů nesouvisí s kontroverzním filmem Nevinnost muslimů, který vyvolal protesty věřících, neboť vyobrazuje proroka Mohameda jako blázna a sexuálního devianta. Při protestech přišly o život desítky lidí v několika zemích.

Nakoula se podle soudu provinil hlavně dalšími podvody. Používal desítky falešných jmen, na která si otevřel na 60 bankovních účtů, díky nimž nedovoleně manipuloval s šeky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tvůrce antiislámského filmu Nevinnost muslimů Nakoula při zadrženíVideo: Reuters

Žaloba požadovala pro Nakoulu dva roky natvrdo, soudkyně Christina Snyderová ale rozhodla o ročním věznění a následném podmínečném propuštění na čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám