Hlavní obsah

Arabská dívka Rahaf, která utekla od rodiny, dostala azyl v Kanadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctiletá Saúdská Arabka Rahaf Kunúnová, která uprchla od rodiny a vzbudila mezinárodní pozornost kvůli své dobrodružné cestě za udělením azylu, v sobotu letadlem přicestovala do Toronta. Dívka na sociálních sítích zveřejnila svůj příběh a obavy, že by ji ve vlasti čekala smrt kvůli rozhodnutí vzdát se islámu. Právě Kanada nakonec Kunúnové nabídla azyl.

Foto: Carlos Osorio, Reuters

Osmnáctiletá Saúdská Arabka Rahaf Kunúnová na letišti v Torontu

Článek

Mladou Saúdskou Arabku na letišti v Torontu přivítala osobně kanadská ministryně zahraničí Chrystia Freelandová. "Tohle je odvážná nová Kanaďanka," řekla reportérům šéfka kanadské diplomacie. Sama Kunúnová s novináři nehovořila.

Foto: Carlos Osorio, Reuters

Osmnáctiletá Saúdská Arabka Rahaf Kunúnová získala azyl v Kanadě

Dívka od rodiny uprchla minulou sobotu z Kuvajtu, odkud odletěla do Bangkoku a chtěla se dostat dál do Austrálie. Po příletu do Thajska se zabarikádovala v hotelovém pokoji, aby zabránila své deportaci, a šířila odtamtud prostřednictvím Twitteru zprávy o své situaci. Neuposlechla příkazu thajských úřadů, aby odletěla zpět do Kuvajtu, a odmítla se setkat i se svým otcem a s bratrem.

Kunúnová tvrdí, že doma dlouhodobě čelila fyzickému, slovnímu a citovému zneužívání ze strany mužských rodinných příslušníků. Na základě toho jí už status uprchlice přiznala OSN.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám