Hlavní obsah

Americký jih ochromila sněhová a ledová bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta
Aktualizováno

Jih Spojených států zasáhla v úterý večer mohutná sněhová a ledová bouře, v jejímž důsledku zemřelo nejméně šest lidí. Ve státech od Texasu po Severní Karolínu zůstaly zavřené stovky škol a obchodů, informovala agentura Reuters. Řada silnic je kvůli přívalu sněhu a ledovému povrchu neprůjezdná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Americký jih ochromila sněhová a ledová bouřeVideo: Reuters

 
Článek

"Tohle není bouře, kterou jsme zažili přede dvěma týdny, když jsme si hráli ve sněhu a stavěli sněhuláky. Toto je ledová bouře," prohlásila guvernérka Jižní Karolíny Nikki Haleyová. Situace je horší než při minulé bouři kvůli utváření až dvoucentimetrové ledové vrstvy.

Nejhůře je postižený stát Georgia, kde napadlo až 15 centimetrů sněhu a očekává se ještě silnější sněžení.

Americká letiště jen v úterý zrušila okolo 1300 letů a 3500 nabralo zpoždění.

Fronta se rozšiřuje k New Yorku

Neobvykle chladné počasí přineslo do států na jihu USA příval sněhu v kombinaci s mrznoucím deštěm, který způsobuje na silnicích vznik ledové vrstvy. Podle meteorologů to může v nejbližších hodinách a dnech znamenat nejen ochromení silniční dopravy, ale i rozsáhlé výpadky elektrické energie, neboť led může poškodit elektrické vedení.

Foto: ČTK/AP

Zasněžená silnice v Alabamě

Podle meteorologů se má během středy bouřková fronta rozšířit směrem na východní pobřeží a dosáhnout až k území státu New York. Ten by mělo silné sněžení zasáhnout ve čtvrtek ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám