Hlavní obsah

Američan měl syna s vlastní dcerou. Zabil dítě, ji a pak i sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Američan Steven Pladl, jemuž hrozilo deset let vězení za incestní vztah s dcerou Katií, se kterou měl syna, ve čtvrtek oba zabil a pak obrátil zbraň proti sobě. O tragickém vyústění případu informovaly televize Fox News a ABC.

Foto: Profimedia.cz

Steven Pladl s dítětem z incestního vztahu

Článek

Ve čtvrtek našli v domě v Severní Karolíně, kde žil Pladl se svou dcerou, mrtvolku jejich sedmiměsíčního chlapečka. Dobu smrti ani její přesnou příčinu vyšetřovatelé nesdělili, ale televize Fox News uvedla, že dítě někdo zabil.

Týž den ráno policie zasahovala ve městě New Milford v Connecticutu. Našli tam dvě mrtvá těla v malém náklaďáku. Auto mělo prostřílené okýnko. Když policie zjistila, že oběťmi jsou Katie a její adoptivní otec, začala pátrat po Pladlově voze. Jeho minivan Honda byl nalezen o několik kilometrů dál v Doveru v státě New York. Byl v něm i mrtvý Pladl, který obrátil zbraň proti sobě.

Co bylo motivem činu, zatím není jasné, protože celý případ je velmi komplikovaný.

Návrat dcery dané k adopci

Dvaačtyřicetiletý Pladl byl i se svou dvacetiletou dcerou Katií zatčen 27. ledna, když vyšlo najevo, že ose oba loni v létě vzali. Syn se jim narodil v září. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Katie Pladlová

Zatímco Pladl byl propuštěn na kauci ve výši jednoho miliónu dolarů (20,5 miliónu korun), jeho dcera zůstala ve vazbě do konce února, kdy složila kauci 12 000 dolarů (246 tisíc korun). Podle podmínek kauce se musela vrátit ke svým adoptivním rodičům a nesměla kontaktovat svého skutečného otce a manžela Stevena.

Případ má velmi složité pozadí. Pladl dal Katii ještě jako nemluvně k adopci. Když dospěla, vyhledala otce přes sociální sítě a v roce 2016 se k biologickým rodičům přistěhovala. Matka Alyssa byla ráda, že po osmnácti letech mohla zase být se svou dcerou, jenomže Pladl s dcerou navázal intimní vztah.

V listopadu 2016 úřady schválily rozluku manželství a Pladlova žena se odstěhovala. V červnu 2017 jejich manželství rozvedli. Pladl a Katie se loni vzali v Marylandu a pak se přestěhovali do Severní Karolíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám