Hlavní obsah

Aktivistka Femenu se chtěla před soudem vrhnout na komika Cosbyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozruch u soudu ve Filadelfii, který řeší případ amerického komika Billa Cosbyho (80), způsobila v pondělí aktivistka z hnutí Femen, napsal server listu The Independent. Muž je obviněn ze znásilnění několika desítek žen. Ve chvíli, kdy Cosby vcházel do soudní síně, ze sebe strhla oblečení a snažila se na něj vrhnout. Přítomní policisté ji zpacifikovali a z místa odvedli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na komika Cosbyho čekala před soudem polonahá aktivistkaVideo: Reuters

 
Článek

Žena byla v hloučku lidí, kteří před budovou soudu protestovali proti Cosbymu. Aktivistka měla tělo pomalované hesly.

Nový proces v případu amerického komika začíná zhruba po roce od chvíle, kdy se soudní porota neshodla v otázce Cosbyho viny. Velmi sledovaný proces vztahující se k činu z roku 2004 tehdy skončil bez rozhodnutí.

Hvězdu americké televize viní ze znásilnění Andrea Constandová, které údajně podal narkotika a poté ji znásilnil. Oba se v roce 2006 dohodli na mimosoudním vyrovnání. Před rokem byl případ znovu otevřen.

Foto: Corey Perrine, ČTK/AP

Aktivistka hnutí Femen se pokusila vrhnout na komika Billa Cosbyho, který přicházel k soudu.

Cosby vztah s Constandovou přiznal, podle něho však se sexuálním stykem souhlasila. Constandové nabídl, že jí bude platit studia, a zároveň přiznal, že za sex platil i dalším ženám. Všechny tvrdí, že je herec v minulosti sexuálně napadl.

Kvůli promlčecím lhůtám se ale k soudu zatím dostal pouze případ Constandové. Žaloba tvrdí, že má k dispozici dostatek důkazů pro obnovení procesu. Pokud bude Cosby uznán vinným, hrozí mu trest vězení až deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám