Hlavní obsah

Agenti FBI v Iráku se obohacovali na fiktivních přesčasech

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Agenti amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) si během svého tříměsíčního nasazení v Iráku přišli na příplatky v průměrné výši 45 tisíc dolarů (přes 830 tisíc korun), protože si nechali od vlády zaplatit za 16 hodin práce denně. Vyplývá to z auditu ministerstva spravedlnosti.

Foto: Profimedia.cz

Generální inspektor amerického ministerstva spravedlnosti Glenn Fine

Článek

Generální inspektor Glenn Fine shledal, že agenti během let 2003 až 2007 běžně vykazovali neexistující přesčasy s požehnáním svých nadřízených. Podle zprávy bylo v uvedeném období za přesčasy vyplaceno 7,8 miliónu dolarů (přes 140 miliónů korun).

"FBI povoloval zaměstnancům běžně vykazovat přesčasy za aktivity, které nejsou nárokovatelné, jako například stravování, cvičení a posilování, nebo návštěva kina a večírku," stojí v auditu ministerstva.

Zpráva zmiňuje, že FBI zpočátku na proplácení 16 pracovních hodin denně přistoupil, protože chtěl k tvrdé službě v Iráku zlákat další agenty. Porušoval tím ale vládní ustanovení, což úřad dnes uznává.

Reklama

Výběr článků

Načítám