Hlavní obsah

Podezřelý z brutální vraždy dětské Miss USA zatčen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOULDER

Muže podezřelého z deset let staré vraždy americké dětské královny krásy JonBenet Ramseyové zatkla ve středu thajská policie. Zadrženým je dvaačtyřicetiletý Američan, který v minulosti působil jako učitel na základní škole v coloradském městě Boulder, kde se vražda stala.

Článek

Policie tak zaznamenala v případu vánoční vraždy malé holčičky z bohaté rodiny, který poutal v roce 1996 ve Spojených státech nesmírnou pozornost, překvapivý průlom.

Šestiletá JonBenet Ramseyová, dětská Miss krásy státu Colorado a nositelka celoamerického titulu dětská Miss 1996, byla nalezena 26. prosince téhož roku uškrcená v domě svých rodičů v coloradském Boulderu; měla rozbitou lebku a její tělo neslo známky sexuálního zneužití.

Vražda JonBenet se stala jednou z nejznámějších nevyřešených případů v USA. 

Ze zločinu však byli kvůli nejasným okolnostem dlouho podezíráni i JonBenetini rodiče a její starší bratr, obviněni však nikdy nebyli.

Vrah: Miloval jsem ji

Americké ani thajské úřady podezřelého nejmenovaly, média ho ale identifikovala jako Johna Marka Karra. Karr cestoval po Thajsku a byl údajně zatčen po několika měsících rozsáhlého vyšetřování. Podle CNN se  Američan přiznal k zabití malé JonBenet, uvedl ale, že šlo o nešťastnou náhodu. "Miloval jsem ji. Zemřela nešťastnou náhodou," dodal. Na dotaz reportérů, jestli je tedy nevinný, však Karr řekl: "Nejsem".

V době vraždy žil Karr  v Boulderu. V současnosti je v thajské vazbě, o víkendu by však měl být převezen do Spojených států.

JonBenetin otec John Bennet Ramsey byl v roce 1995 zvolen v Boulderu podnikatelem roku. Matka Patsy, sama bývalá Miss Západní Virginie, se vyžívala v tom, že dceru vodila z jedné soutěže krásy do druhé. Oblékala ji jako dospělou, nechávala jí odbarvovat vlasy a stále ji někde předváděla. Patsy Ramseyová se však středečního zatčení údajného vraha své dcery nedožila. V červnu letošního roku podlehla rakovině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám