Hlavní obsah

Nákladní boeing u Houstonu prudce klesal, pak se zřítil do zálivu

Aktualizováno

Nákladní Boeing 767 společnosti Atlas Air se v noci ze soboty na neděli zřítil do zátoky Trinity Bay u amerického Houstonu. Na jeho palubě byli tři lidé, zřejmě nikdo z nich nepřežil. Podle leteckých záznamů začal letoun před pádem velmi rychle klesat.

Foto: Brett Coomer, ČTK/AP

O příčinách nehody zatím úřady nechtějí spekulovat.

Článek

Letoun letěl z Miami do Houstonu. Pouze několik minut od přistání, zhruba 48 kilometrů východně od letiště, se přerušil radarový i radiový kontakt s letadlem, uvedl americký Federální úřad pro letectví (FAA) v prohlášení.

Podle záznamů na serveru Flightaware se letoun krátce před zřícením propadl z letové hladiny 6500 stop do 3000 stop, tedy asi o kilometr, za pouhých třicet sekund.

Šerif Brian Hawthorne řekl listu Houston Chronicle, že policie na místě nehody nalezla lidské ostatky. Letadlo se podle něho roztříštilo na malé kusy a trosky spolu s nákladem byly rozesety po širokém okolí. Získání černé skříňky se záznamy o letu bude obtížné, protože oblast je bažinatá. Pro přístup do oblasti je potřeba vznášedel, napsala agentura AP.

Foto: Brett Coomer, ČTK/AP

Šerif Brian Hawthorne potvrdil, že policie na místě nehody nalezla lidské ostatky.

O příčinách nehody zatím úřady nechtějí spekulovat. Bývalý pilot se zkušenostmi s tímto letounem Douglas Moss houstonskému listu po prostudování záznamů letu řekl, že až do zahájení sestupu neobjevil známky ničeho nezvyklého.

Podle údajů organizace FSF zabývající se bezpečností letů se stroje Boeing 767 od uvedení do provozu v roce 1981 zřítily celkem šestkrát. Letoun, který havaroval v sobotu, byl zkonstruován v roce 1992 a do nákladní podoby upraven až v posledních letech.

Reklama

Související témata:

Související články

V Limě přistálo letadlo na ulici

Dva lehce zraněné si vyžádalo pondělní nouzové přistání malého letadla na ulici v Limě, hlavním městě jihoamerického Peru. Kromě zraněných osob v letadle...

Výběr článků

Načítám