Hlavní obsah

Útočník zastřelil po mši v brazilské katedrále čtyři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Campinas
Aktualizováno

Čtyři lidi ve věku od 38 do 68 let zastřelil v úterý při polední mši v metropolitní katedrále v brazilském městě Campinas 49letý Euler Fernando Grandolpho. Další čtyři osoby postřelil a nakonec obrátil zbraň proti sobě, uvedla ve středu BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník zastřelil v kostele v Brazílii několik lidíVideo: AP

 
Článek

Polední mše už probíhala, když do katedrály vešel muž a usedl na lavici. Po mši se obrátil a začal střílet po věřících, kteří seděli za ním. Jednoho z nich zabil.

„Viděl jsem muže, jak vstal a postavil se před pár a zblízka na něj vystřelil,“ řekl svědek Pedro Rodriguez. „Potom jsem začal utíkat ven a další lidi utíkali se mnou. Muž pokračoval ve střelbě. Výstřelů bylo hodně,“ dodal.

Foto: Victor R. Caivano, ČTK/AP

Lidé míjejí po střelbě metropolitní katedrálu v Campinas.

Příslušníci policie, kteří byli na náměstí před kostelem, sice okamžitě zasáhli, ale muž stačil vypálit asi dvacet ran. Jeden z policistů střelce zasáhl a Grandolpho pak před oltářem obrátil zbraň proti sobě a ranou do hlavy ukončil svůj život.

Vyšetřování ukázalo, že mezi střelcem a oběťmi nebyly žádné vazby. Muž měl čistý trestní rejstřík a policie k důvodu útoku uvedla, že neměl „žádný motiv kromě svého šílenství“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám