Hlavní obsah

Muž vyfotil střelce před nemocnicí v Chicagu

– Chicago

Neuvěřitelnou chladnokrevnost a současně pohotovost projevil Sam Akkadian v nemocnici v americkém Chicagu. V pondělí tam daroval krev. Byl právě na odchodu, když na parkovišti zastihl Juana Lopeze, muže, který neunesl rozchod s přítelkyní lékařkou Tamarou O'Nealovou a mladou ženu zastřelil.

Svědek vyfotil střelce před chicagskou nemocnicí nad tělem zastřelené ženyVideo: Sam Akkadian, Novinky/AP

 
Článek

„Chystal jsem se odjet, byl jsem od vozu nějakých 30 až 40 metrů, když jsem uslyšel výstřely. Otočil jsem se a uviděl muže, jak stojí nad ženou, která leží na zemi,“ popsal Akkadian. Tvrdí, že v první chvíli nevěděl, co má dělat, ale nakonec byl hodně pohotový. Vytáhl mobil a udělal několik fotografií, aby měla policie důkazy.

Vzápětí dorazila na místo policie. Lopez začal pálit svou poloautomatickou pistoli na jejich auto a vůz několikrát zasáhl, než vběhl do nemocniční haly. Policisté ho pronásledovali a uvnitř budovy nemocnice přestřelka pokračovala. Jednoho policistu zasáhl do krku, těsně nad neprůstřelnou vestou, kterou měl na sobě. Druhého policistu střela nezranila, protože zasáhla jeho pouzdro s pistolí a ta kulku zachytila.

Během přestřelky byl do břicha zasažen také sám útočník. Zřejmě ho zranila kulka z policejní palby. Lopez vystřelil více než 30 ran. Nakonec si zbraň přiložil ke spánku a zabil se.

Vyšetřovatelé zjistili, že za útokem byl zkrachovalý vztah. Lopez neunesl, že Tamara O'Nealová zrušila jejich zasnoubení. Přišel za ní do nemocnice, kde po ní chtěl zásnubní prsten, když mu ho nedala s tím, že ho nemá u sebe, ženu zastřelil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám