Hlavní obsah

V Arkansasu střílel řidič po policistovi, v Americe byl nelegálně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestřelka mezi policistou a ilegálním imigrantem se odehrála v americkém státě Arkansas. Devětadvacetiletý Luis Cobos-Cenobio nereagoval na policistův pokyn k zastavení. Po menší honičce řidič zastavil a z auta začal po policistovi střílet. Z místa se pokusil ujet, nakonec byl ale chycen státní policií.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič v Arkansasu začal při dopravní kontrole střílet po policistoviVideo: The Washington County Sheriff's Office, AP

 
Článek

Incident se stal v neděli krátce po poledni v městečku Tontitown. Policista Brett Thompson se pokusil zastavit řidiče za dopravní přestupek, akce se ale zvrhla do nebezpečné přestřelky. Do předního skla policejního auta vypálil střelec nejméně osm ran.

Mladý Thompson ale okamžitě zareagoval a ihned se začal bránit. Poté, co začal na řidiče opětovně střílet, se Cobos-Cenobio zalekl a z místa se snažil ujet. Během přestřelky přitom mohl být zraněn i nevinný řidič, který jakmile střílení zaregistroval, urychleně z místa vycouval.

Cobose-Cenobia nalezl asi o půl hodiny později další z policistů, po kterém útočník opět vystřelil. Vše skončilo v nedalekém městě Fayetteville, kde byl dopaden místní policí ve spolupráci s arkansaskou státní. Muž byl ještě před svým zatčením převezen do nemocnice se zraněním ruky a ramene.

Muž byl podle policie obviněn z pokusu o vraždu, spáchání teroristického činu, útěku a držení návykových látek.

Reklama

Výběr článků

Načítám