Hlavní obsah

Počet obětí požárů v Kalifornii dále vzrostl, je jich 65

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Záchranáři ve čtvrtek našli po ničivém lesním požáru v severní Kalifornii dalších sedm mrtvých. Počet obětí se v této oblasti zvýšil na šedesát tři. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na šerifa okresu Butte. V celé Kalifornii si požáry vyžádaly životy 65 lidí.

Foto: Terray Sylvester, Reuters

Hasiči v požárem zničeném městě Paradise v Kalifornii

Článek

Na seznamu pohřešovaných se nyní podle něj nachází 631 jmen. Patrně jsou to ale osoby, které před ohněm narychlo uprchly a ještě nestačily dát úřadům nebo příbuzným vědět, že jsou v pořádku, uvedl šerif Kory Honea.

Úřady nyní seznam pohřešovaných postupně zveřejňují. „Chaos, který propukl, byl mimořádný,” řekl Honea s odkazem na první hodiny po oznámení požáru Camp Fire, který sežehl město Paradise. Teď se podle něj úředníci snaží zjistit, kolik lidí je skutečně ještě pohřešováno.

V severní Karolíně zničil oheň, který vypukl uprostřed minulého týdne, již 9700 domů. Z Paradise a okolních sídel muselo odejít 52 000 lidí. Po zničeném Paradise se stále pohybují záchranáři a hledají lidské ostatky. Pomáhají jim v tom speciálně vycvičení psi.

S ohněm v severní Kalifornii podle agentury AP stále bojuje přes 5000 hasičů. Požár zvaný Camp Fire byl ve čtvrtek uhašen z 60 procent.

Dva další požáry zuří v jižní Kalifornii. Celkem se na hašení kalifornských požárů podle CNN podílí na 9600 hasičů. V celé Kalifornii si tyto požáry vyžádaly životy 65 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám