Hlavní obsah

Letadlo Emirates muselo po přistání do karantény, cestující onemocněli

New York
Aktualizováno

Několik desítek cestujících linkového letu z Dubaje do New Yorku ve středu postihly zdravotní potíže. Měli horečku a silný kašel kvůli čemuž byl letoun společnosti Emirates na newyorském Kennedyho letišti odstaven mimo příletový terminál.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Deník The New York Times napsal, že desítky pasažérů na palubě pokašlávaly a zvracely. Úřady nechtěly nic podcenit, a tak na letiště Johna F. Kennedyho vyslaly experty ze Střediska pro kontrolu a prevenci chorob (CDC).

Desítky dalších hlasitě kašlou, což vedlo piloty k tomu, aby upozornili letovou kontrolu. Ta rozhodla o karanténě, informoval pod podmínkou anonymity jeden ze zasahujících policistů. Deset lidí bylo nakonec převezeno do nemocnice.

Desítka lidí skončila v nemocnici

„Společnost Emirates může potvrdit, že všichni pasažéři letu EK203 bezpečně opustili letadlo. Všichni pasažéři byli před opuštěním letadla vyšetřeni zdravotní službou. Tři pasažéři a sedm členů posádky bylo převezeno do nemocnice, kde jim bude poskytnuta další zdravotní péče. Devět pasažérů prošlo dodatečným zdravotním vyšetřením ještě v blízkosti letadla, krátce poté mohli odejít,” informovala společnost Emirates.

Jedna z cestujících, která je na palubě odstaveného stroje, tvrdí, že pasažéři projevovali známky nemoci ještě před startem. „Bylo očividné, že je velký počet pasažérů nemocný. Požádala jsem o roušku ještě před startem, ale žádnou neměli. Lidé celou cestu kašlali, někteří měli teplotu 38 stupňů,” řekla CNN cestující Erin Skykesová.

Reklama

Výběr článků

Načítám