Hlavní obsah

Melania Trumpová se zastala LeBrona Jamese, kterého kritizoval prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Melania Trumpová se po případu s odebíráním dětí nelegálním imigrantům opět podruhé postavila proti svému muži. Zastala se hvězdného basketbalisty LeBrona Jamese, kterého Donald Trump zkritizoval na Twitteru jako hlupáka. Když košíkář pravil, že prezident rozděluje zemi.

Foto: Phil Long, ČTK/AP

LeBron James

Článek

Trumpová poukázala na to, že LeBron James prostřednictvím své nadace významně pomáhá při vzdělávání budoucí generace, a dokonce navrhla, že by navštívila jeho nově otevřenou školu pro znevýhodněné děti.

„Zdá se, že LeBron James dělá dobré věci ve prospěch naší příští generace,” uvedla Trumpová v prohlášení, které médiím tlumočila její mluvčí Stephanie Grishamová.

„Paní Trumpová hodně cestuje po naší zemi a po světě a mluví s dětmi o zajišťování dobrých životních podmínek, o zdravém způsobu života a o důležitosti odpovědného chování na internetu... Její iniciativa Be Best se zaměřuje na návštěvy organizací, nemocnic a škol a (první dáma) je připravena navštívit také školu I Promise v Akronu”, kterou James se svou nadací nedávno ve svém rodném městě v Ohiu otevřel, dodala mluvčí.

Podle některých politických komentátorů přitom prohlášení Trumpové obsahovalo skrytou kritiku manželových výroků. První dáma totiž kromě ocenění charitativní činnosti LeBrona Jamese zdůraznila také potřebu odpovědného chování na internetu.

Trump se pustil do LeBrona Jamese

„S LeBronem Jamesem právě vedl rozhovor nejhloupější muž z televize, Don Lemon. Povedlo se mu, aby vedle něho vypadal James chytře, což není snadné. Mám rád Mika!” napsal Trump v narážce na bývalou basketbalovou hvězdu Jordana, jemuž podle expertů James konkuruje v nepřímém souboji o nejlepšího hráče historie.

Trump ve svém pohrdavém sobotním vyjádření na Twitteru na adresu LeBrona Jamese reagoval na basketbalistův páteční rozhovor pro televizi CNN, v němž James kritizoval Trumpovu snahu použít sportu k rozdělování lidí. [celá zpráva]

Na Jamesovu stranu se postavila nejen prezidentova manželka Melania, ale také američtí sportovci včetně Michaela Jordana, o kterém Trump řekl, že ho má rád. „Podporuji LJ. Dělá úžasnou práci pro svou komunitu,” vzkázal prostřednictvím svého mluvčí Michael Jordan.

„LeBron je jedním z nejlepších hráčů NBA historie a jedním z nejskvělejších sportovců. Vede velmi úspěšnou mediální společnost. Umožnil stovkám studentů dostat se na vysokou školu a právě otevřel v Akronu školu, kde budou sociálně slabí žáci dostávat vzdělání, jídlo a dopravu zdarma. Nesmírně obdivuji jeho inteligenci a obchodní schopnosti a obrovsky oceňuji, co dělá pro společnost,” uvedl komisionář NBA Adam Silver.

LeBron James bývá časopisem Forbes opakovaně zařazován mezi nejvlivnější celebrity světa a také nejlépe vydělávající světové sportovce; jeho jmění časopis odhaduje na téměř půl miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám