Hlavní obsah

Exšéf Trumpovy kampaně zabil pět lidí, uvedla televize ABC. Pro svou lež nemá ospravedlnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká televize ABC News ve středu vypustila do světa informaci, že se bývalý šéf volebního štábu Donalda Trumpa Paul Manafort přiznal k zabití pěti lidí. Zpráva se objevila na obrazovce během přenosu setkání prezidenta s kongresmany, na němž šéf Bílého domu oznámil zrušení kritizované praxe odebírání dětí přistěhovalcům zatčeným na hranici.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Paul Manafort před budovou soudu

Článek

Manaforta FBI obvinila z několika vážných zločinů včetně praní špinavých peněz, finančních machinací a nelegálního lobbingu. Obvinění ze zabití či vraždy ale mezi nimi není. Manafort, který v roce 2016 vedl Trumpův volební štáb pět měsíců, jakékoli provinění odmítá.

Na lživou informaci ve vysílání ABC News upozornil na Twitteru Americký prezident Donald Trump.

Jak se zpráva do vysílání dostala a kdo ji vyrobil, není jasné. Televize ABC, kterou Trump řadí mezi „prolhaná média” spolu s dalšími zpravodajskými televizemi a deníky, se omluvila divákům i Manafortovi, který od minulého pátku čeká ve vazbě na soud. „Takovou chybu není možné ničím ospravedlnit,” uvedla televize.

Trump, který je zaníceným divákem televizního zpravodajství, na chybu upozornil na Twitteru. „Podívejte se, co z ABC News vypadlo. Počítám, že to připravili se třinácti rozlícenými demokraty, kteří stojí v čele honu na čarodějnice,” napsal prezident s použitím obratu, kterým označuje pátrání FBI po ruské stopě v prezidentských volbách.

Reklama

Výběr článků

Načítám