Hlavní obsah

Záchranáři vytáhli po výbuchu sopky z trosek živou dívenku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guatemala

Guatemalským záchranářům se podle agentury Reuters v pondělí ráno SEČ podařilo z trosek domů po vulkanické erupci zdevastovaného města El Rodeo vyprostit živou dívenku v batolecím věku. Agentura záběry ze záchranné operace zveřejnila ve středu. Informovala, že ze sopečného pekla bez úhony vyvázla i celá dívčina rodina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁRE: Z domu zasaženého výbuchem sopky vytáhli záchranáři v Guatemale živé batole, záchranné práce pokračují i nadáleVideo: Reuters

 
Článek

Detaily ze záchrany nebyly zveřejněny, policie jen uvedla, že dívka byla převezena do nemocnice.

Nejméně 75 lidí dva dny trvající sopečnou erupci Ohnivého vulkánu (Volcán de Fuego) nepřežilo. Je pravděpodobné, že s tím, jak budou záchranáři prohledávat postižené oblasti, počet obětí ještě poroste. Podmínky, v nichž pracují, jsou velmi obtížné, všude je prach a popel, musí chodit po ještě horké půdě.

Jeden z nejaktivnějších vulkánů ve Střední Americe explodoval v neděli a rychle začal do okolí chrlit lávu a kouř. Brzy se široká oblast, včetně části hlavního města Guatemaly, pokryla vrstvou těžkého popela.

Úřady vyhlásily kalamitní stav ve třech departementech a nařídily evakuaci více než 3200 lidí. Nejvíce postižené jsou osady Los Lotes a El Rodeo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry katastrofy v Guatemale Video: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám